Így használhatjuk a kimaradt térköveket beltéren

  • Home
  • Építés
  • Így használhatjuk a kimaradt térköveket beltéren

Így használhatjuk a kimaradt térköveket beltéren

Amikor a térkövezési véget ér, sokszor fordul elő, hogy kimarad néhány elem, de olyan is megesik, hogy végül kiderül: jócskán túlvásároljuk magunkat. Előfordul, hogy nem tudjuk visszavinni ezeket az elemeket a boltba, de olyan is, hogy annyira megtetszenek, hogy szeretnénk máshol is látni belőlük készült megoldásokat. Mutatunk néhány újrafelhasználási ötletet beltéren.

Arról korábban már írtunk egy blogbejegyzést, hogy mi mindenre lehet felhasználni a kimaradt térköveket a kertben. Az alábbiakban arra vonatkozóan ötletelünk olvasóinknak, hogy az otthonukon belül hogyan tudják újrhasznosítani a kimaradt elemeket. A térkövek szerintünk sokkal többek, mint csak építőanyagmaradványok. Néhány egyszerű, kreatív ötlettel és kitartással életet lehelhetünk beléjük, egyedi, személyre szabott díszeket hozhatunk létre otthonunkban.

Fali dekor

A térkövek remekül illeszkednek a modern és a régebbi stílusú otthoni dekorációba is. Használhatják őket könyvtámaszként a polcon, de akár egyedülálló, személyre szabott faldekorációként. A természetes kő textúrája és színe kiválóan kiegészíti a fa és más természetes anyagokat, így egyedi hangulatot teremthet a nappaliban, a hálószobában, az előtérben vagy a folyóson.

Térkövekből készült bútorok

A térkövek meglepően jól alkalmazhatók bútorkészítésben. Kisebb kövekből összeállítható egy kicsi, egyedi asztal vagy pad, amely nem csak mutatós, de rendkívül tartós is. Tehetjük olvasólámpa alá, de egy fürdőszobai mérleg is remekül mutat rajta. Ez egy remek hétvégi program lehet a barkácsolást szerető családok számára, és az eredmény egy olyan bútordarab lesz, amely garantáltan felkelti a vendégek érdeklődését.

Kreatív kertészkedés beltéren

A térkövek segítségével beltéri minikertek alakíthatók ki. Használhatjuk őket növénytartóként, vagy akár egy apró sziklakert megalkotásához. Ezzel nemcsak egy zöld oázist hozhatunk létre otthonunkban, de egy kis természetközeli élményt is élvezhetünk minden nap. A hangulat leginkább persze a választott növényektől függ majd, de a térkövek remekül feldobhatják a látványt.

Funkcionális tippek stílusosan

A térkövek használhatók ajtótámaszként, egyedi padlóburkolatként vagy lépcsők dekorációjaként is. Ezekkel a kis hozzáadásokkal egyedi karaktert és stílust vihetünk otthonunkba, miközben praktikus funkciókat is ellát.

Kézműves alkotások

Végül, de nem utolsósorban, a térkövek remek alapanyagai lehetnek különféle művészeti alkotásoknak és kézműves megoldásoknak. Készíthetünk belőlük mozaikokat, vagy akár festhetünk is rajtuk, létrehozva egyedi műalkotásokat, amelyek tökéletes ajándékok lehetnek szeretteinknek akár karácsonyra is.

Megjegyzés írása