background

Térkő hírek, blog

Hogyan készíts kerti sütögetőt a térköveken?

Tombol a tavasz, teljesen természetes, hogy a kert minden pontján grillezési lehetőséget keresel. Nem szabad azonban elkapkodni a sütögetőd állandó helyét, mert lehet, hogy nem elég praktikus, esetleg nem passzol a környezetbe. Mielőtt döntesz, olvass el néhány tippet, hogy megkönnyítsd a saját dolgot.

Tovább olvasom

Így alakíthatsz ki mediterrán kertet térkövek segítségével

A tavasz előrehaladtával egyre többet süt a nap, egyre több időt töltünk a kertben. Most van itt az ideje a saját ízlésedre szabnod otthonod igen fontos területét! A mediterrán kertek manapság igen népszerűek; megmutatjuk, térkövek segítségével hogyan tudod még forróbbá tenni a hangulatot az udvaron.

Tovább olvasom

Itt a tavasz, hogyan tarthatod gazmentesen a térkövet és a környékét?

A térkő és annak környékének gazmentesen tartása számos előnnyel jár: nemcsak a környezeti hatásokat csökkentheted, ennél is fontosabb, hogy fokozhatod a kertben eléd táruló esztétikai élményt. Bemutatunk néhány hatékony módszert a gazmentes térkő érdekében.

Tovább olvasom

Öt tipp, ahogyan megtisztíthatod a térköveket

A térkövek tisztítása fontos része az udvar karbantartásának, leginkább a tavasz beköszöntével. Télen rengeteg szennyeződés érheti a felületet, ami ráadásul meg is tapad rajta. Hogy a gyönyörű térköveket ne csúfítsa el a piszok, mutatunk néhány ötletet a hatékony tisztításhoz.

Tovább olvasom

Térkőlerakás házilag: hogyan, mire figyeljek? (A térkőlerakás 5 lépése)

Az elmúlt években a térkő, köszönhetően annak, hogy szebb a betonnál, illetve szélesebb lehetőségeket kínál színben és formában is, komoly népszerűségre tett szert. Ebben a cikkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogy érdemes térkövet lerakni házilag. Milyen lépésekből áll a folyamat, mire kell figyelni mindenképpen?

Tovább olvasom

Térkő burkolat vagy hagyományos beton? Melyiket válasszam? [Pro és kontra]

Házépítés, felújítás vagy kertépítés során megkerülhetetlen a kocsibejáró és a járda kérdése. És mielőtt belefognánk a konkrét tervezésbe, mindenképp el kell döntenünk, hogy hagyományos beton járda vagy térkő burkolat díszíti-e majd az udvart. Ennek eldöntésében szeretnénk segíteni ezzel a cikkel.

Tovább olvasom

Milyen fát ültessek az udvarba?

A kertrendezés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen virágokkal, bokrokkal, fákkal díszítsük azt. A döntés nem egyszerű, hiszen olyan szempontokat is figyelembe kell vennünk, mint a talaj minősége és adottságai, a kert vagy udvar mérete, a terület árnyékoltsága, illetve a ház és az udvar színvilága.

Tovább olvasom

6 dolog, amit a térkövekről tudni kell, mielőtt lecseréli a beton járdát

Manapság egyre népszerűbbek a különböző térkő burkolatok. Sőt, sokan csak azért bontják le a régi beton járdalapokat, hogy szebb, egyedibb térköveket rakhassanak a helyükre. Mielőtt azonban bárki is erre adná a fejét, érdemes néhány kérdést tisztázni.

Tovább olvasom

Miért van szükség térkőszegélyre? (Egyáltalán szükség van-e rá?)

Vevőink, ügyfeleink gyakran kérdezik, tényleg szükséges-e a szegélyezés a térkövezés során. És ha igen, mire kell figyelni közben? Mitől lesz igazán szép és időtálló a kerti út? Ezt a cikket mindenképpen érdemes elolvasni, ha térkövezésben gondolkodik éppen.

Tovább olvasom

Térkőfestés házilag [Ezt érdemes tudni, mielőtt belevág]

Bár a térkő valóban időtálló, strapabíró megoldás, az eltelt évek azért ezen a burkolaton is meglátszanak. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tanácsot, hogy újra ragyogjon a térkő az udvarban.

Tovább olvasom

Kérdései maradtak a térkövekkel kapcsolatban?

Írjon nekünk vagy egyeztessen egy bemutatóról személyesen, ahol megnézheti testközelből az összes termékünket.