background

Térkő hírek, blog

Minden, amit tudni akartál a térkövekről

Az olyan, betonból készült burkolóelemek, mint a térkövek, már régóta kedvelt megoldások. Ezek az elemek egyesítik az esztétikát és a funkcionalitást, és széles körben alkalmazzák kocsibeállók, járdák, parkolók és kertek burkolására.

Tovább olvasom

Milyen növényeket ültessünk a térkő mellé?

A térkő mellé ültetett növények kiválasztása fontos része a kerttervezésnek, mivel hozzájárulnak a térkőburkolat esztétikai vonzerejéhez, és lehetőséget nyújtanak a környezet szebbé tételére. A megfelelő növények kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve az éghajlatot, a talajtípust, a növények méretét és formáját, valamint az öntözési igényüket.

Tovább olvasom

Öt ellenérv a kerti betonnal szemben

A kertek tervezésekor és kialakításakor fontos megfontolni a környezetbarát és esztétikus lehetőségeket. Ebben a cikkben öt fontos ellenérvet mutatunk be a beton kertben történő használata ellen, mutatunk olyan lehetőségeket, amelyekkel helyettesíthetjük ezt a hagyományos anyagot.

Tovább olvasom

A leggyakoribb hibák a térkövezés során

Ahogyan bármely más építési folyamatnál, a térkövezésnél is számos hibát követhetünk el, amelyek hosszú távú problémákat okozhatnak. De mik a legjellemzőebbek, és hogyan kerülhetők el ezek? Mutatjuk.

Tovább olvasom

Milyen szerszámokra lehet szükséged a térkő lerakásakor?

Ha házilag, szakember bevonása nélkül vágsz bele a térkő lerakásába, megbízható szerszámokra lesz szükséged. A cikkünkben felsoroltak közül nem biztos, hogy mindegyik kell majd lesz, de a munkálatok kezdete előtt érdemes átolvasnod, hogy mivel készülj fel a csöppet sem egyszerű feladatra.

Tovább olvasom

Hogyan tartsd vegyszer nélkül gazmentesen a térköveket?

Térkövekkel burkolt területek nem csak esztétikailag vonzóak, de tartósságuk miatt is előnyösek. Azonban, az idő múlásával és a környezeti hatások miatt számos apró rést alakulhat ki az elemek között. Ezek a repedések, részek nemcsak rontják az összképet, de hosszú távon az egész terület stabilitását is veszélyeztethetik, ráaádásul gaz is jelenhet meg közöttük.

Tovább olvasom

Hogyan alakíthatok ki saját tópartot támfalkövek segítségével?

Egy kis kerti tópart varázslatos atmoszférát kölcsönöz udvarunknak, és kellemes pihenőhelyet teremt a természettel való kapcsolódáshoz, ráadásul a mikroklímát is nagy mértékben javítja.

Tovább olvasom

Öt dolog, amire figyelj, ha a térkövet utcai járdaként használod fel

A térkő gyakori, népszerű és esztétikus megoldás teraszok, udvarok burkolására. Előfordul olyan is, hogy utcai járdaként használják, ilyenkor figyelembe kell venni néhány fontos szempontot, hogy biztonságos és tartós felületet biztosítsunk. Íme öt dolog, amire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom

Miért tegyünk tégla helyett térkövet a kertünkbe?

A kertépítés során sok döntést kell hoznunk a különböző anyagokról és elemekről. Amikor az utak és a járdák kialakítása van soron, sokan két alapanyagra szűkítik a lehetőségeiket: téglára és térkőre. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, mi most a térkövek mellett hozunk fel különböző érveket.

Tovább olvasom

Három dolog, amit érdemes a térkövek közé tenni

A térkövek használata sokféle lehetőséget kínál a kertek, udvarok és sétányok tervezésében. A köztük lévő rések gyakran elhanyagolt részei a tervezésnek. Pedig kis kreativitással és energiával praktikus megoldások születhetnek erre a problémára. Az alábbiakban néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy miket érdemes használni.

Tovább olvasom

Így alakíthatsz ki tökéletes sziklakertet támfalkőből

A sziklakertek népszerű díszei a kereknek. Ezek a különleges megoldások természetes szépségüket és esztétikus megjelenésüket sziklák és a növények harmonikus kombinációjának köszönhetik. A támfalkő ideális anyag a sziklakertek kialakításához, mivel stabil alapot és esztétikus megjelenést biztosít. Mutatjuk hogyan.

Tovább olvasom

A támfalkő sokoldalú felhasználása a kertbarátoknál

A támfalkő olyan építőanyag, amely széles körben alkalmazható a kertünkben. A sokoldalú felhasználásának köszönhetően a támfalkő megoldást nyújthat a kertünkben a kicsi domboldalak megtámasztására, teraszok és lépcsők kialakítására, valamint kerti építmények építésére is. Mutatjuk hogyan.

Tovább olvasom

Ezekre figyelj, ha magasnyomású tisztítóval takarítod a térköveket

A térkövek népszerű és gyakran használt burkolati anyagok, nemcsak esztétikusak, de tartósak is. Az idő múlásával azonban kosz, moha és egyéb szennyeződések megtapadhatnak rajtuk, csökkentve szépségüket. Ahhoz, hogy visszanyerjék eredeti ragyogásukat, sokan fordulnak a magasnyomású mosók használatához. Fontos, hogy óvatosan bánjunk velük.

Tovább olvasom

Mit csináljunk a kimaradt térkővel?

Miután leraktuk az udvarunkon vagy a kertünkben a térköveket, előfordulhat, hogy marad ki az adagból, amit nem tudunk beilleszteni a kialakított mintázatba. Ne essünk kétségbe, mert más módon is felhasználhatjuk őket, nem feltétlenül kell visszavinni a boltba, esetleg eladni használt áron. Hogy még többet hozzunk ki belőlük.

Tovább olvasom

Öt ok, amiért jó, ha használsz geotextilt

A kertépítés és a helyes térkövezés során számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy megfelelő és hosszú távon tartós eredményt érjünk el. A geotextil használata egy hatékony megoldást kínál, amely nemcsak a gaz megakadályozásáért fele. Íme öt ok, amiért érdemes ezt az anyagot használni.

Tovább olvasom

Öt hiba, amit ne kövess el térkövezésnél

Sokan szakértelem és alapos utána olvasás nélkül kezdik meg udvaruk térkövezését, ezért hajlamosak elkövetni néhány alapvető hibát a munka folyamán. Ezek a hibák az esztétikát, a tartósságot és a munka minőségét is befolyásolhatják. Ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a hibákat és egy tartós, vonzó eredményt érjünk el, fontos tudni, hogyan lehet elkerülni őket. Mutatjuk az öt leggyakoribb problémát.

Tovább olvasom

Térkő AKCIÓ! - 15% kedvezmény szeptember 30-ig!

Találja meg minőségi, saját gyártású térkő választékunkban a tökéletes térkövet most extra kedvezménnyel!

Tovább olvasom

Hogyan tegyük még hangulatosabbá a térköveket világítással?

A kertekben és kültéren való kellemes időtöltés nemcsak nappal, hanem esténként is igen jól tud esni, leginkább tavasszal és a nyári hónapokban. A megfelelő kerti világítás kialakítása egyedivé és meghitté teheti a teret.

Tovább olvasom

5+1 érv a térkőhomok mellett

Sokak számára nem ismerős fogalom, pedig rendkívül sokoldalú és hasznos anyagról van szó. A természetes homok megfelelően felhasználva kiválóan alkalmazható a kertépítésben. Ez a sokrétű anyag számos előnnyel jár, amelynek használatát érdemes megfontolni.

Tovább olvasom

Számít a környezetvédelem? Aszfalt helyett térkövezzen!

A környezetvédelem fontos kérdés, amelyre az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak. Az aszfaltozott felületek negatív hatásaival szemben térkövek tökéletes megoldást nyújtanak erre a problémára, mert segítenek megőrizni a talaj vízkészletét, csökkentik a hőszigetelő hatást, és kreatív megjelenést kölcsönöznek a környezetnek.

Tovább olvasom

Miért jó megoldást térkövet rakni a városi parkokba?

A növényekkel teli parkok az egyik fontos zöldfelületek, leginkább a nagyvárosokban. Nemcsak esztétikailag kell szépnek lenniük, fontos, hogy praktikusak is legyenek. Ahhoz, hogy minden igénynek megfeleljenek, elengedhetetlen megfelelő tervezés és kialakítás. Minél nagyobb a zöldfelület, annál jobb, de ahhoz, hogy járhassunk benne, hogy megpihenhessünk.

Tovább olvasom

Magaságyás kerítésfalazó elemből? Mutatjuk!

Magaságyást számtalan anyagból készíthetünk: fából, téglából, lemezből. Sőt, ahogy cégünk bizonyította, még kerítésfalazó elemből is. De mi is pontosan a magaságyás, milyen a jó a rétegrend mennyit kell tölteni rá? Cikkünkből kiderül.

Tovább olvasom

Milyen színű térkövet válasszak a kertembe?

Sok a zöld? Inkább a virágok dominálnak? Könnyen lesz homokos, saras a felület? Különleges árnyalatú a ház oldala? Rengeteg szempont befolyásolhatja, milyen színű térkő illik leginkább a kertedbe. Van azonban egy, ami mindenek felett áll, és nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Tovább olvasom

Mészkőkivirágzás a térköveken? Magától elmúlik!

A mészkő kivirágzása teljesen természetes jelenség, ami ráadásul nem okoz kárt a térkőben. Sokan ijednek meg a látványtól, pedig az esztétikai problémákon kívül nincs ok az aggodalomra. Mutatjuk, hogy miért nincs mitől félni.

Tovább olvasom

Miért érdemes térkőből készíteni a kocsibeállót?

Tartós, jó vízelvezetésű, mobil, mégis stabil, környezetbarát és még jól is néz ki. Ha úgy döntesz, térkőből készíted a kocsibeállót, garantáltan nem fogod megbánni.

Tovább olvasom

Hogyan készíts kerti sütögetőt a térköveken?

Tombol a tavasz, teljesen természetes, hogy a kert minden pontján grillezési lehetőséget keresel. Nem szabad azonban elkapkodni a sütögetőd állandó helyét, mert lehet, hogy nem elég praktikus, esetleg nem passzol a környezetbe. Mielőtt döntesz, olvass el néhány tippet, hogy megkönnyítsd a saját dolgot.

Tovább olvasom

Így alakíthatsz ki mediterrán kertet térkövek segítségével

A tavasz előrehaladtával egyre többet süt a nap, egyre több időt töltünk a kertben. Most van itt az ideje a saját ízlésedre szabnod otthonod igen fontos területét! A mediterrán kertek manapság igen népszerűek; megmutatjuk, térkövek segítségével hogyan tudod még forróbbá tenni a hangulatot az udvaron.

Tovább olvasom

Itt a tavasz, hogyan tarthatod gazmentesen a térkövet és a környékét?

A térkő és annak környékének gazmentesen tartása számos előnnyel jár: nemcsak a környezeti hatásokat csökkentheted, ennél is fontosabb, hogy fokozhatod a kertben eléd táruló esztétikai élményt. Bemutatunk néhány hatékony módszert a gazmentes térkő érdekében.

Tovább olvasom

Öt tipp, ahogyan megtisztíthatod a térköveket

A térkövek tisztítása fontos része az udvar karbantartásának, leginkább a tavasz beköszöntével. Télen rengeteg szennyeződés érheti a felületet, ami ráadásul meg is tapad rajta. Hogy a gyönyörű térköveket ne csúfítsa el a piszok, mutatunk néhány ötletet a hatékony tisztításhoz.

Tovább olvasom

Térkőlerakás házilag: hogyan, mire figyeljek? (A térkőlerakás 5 lépése)

Az elmúlt években a térkő, köszönhetően annak, hogy szebb a betonnál, illetve szélesebb lehetőségeket kínál színben és formában is, komoly népszerűségre tett szert. Ebben a cikkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogy érdemes térkövet lerakni házilag. Milyen lépésekből áll a folyamat, mire kell figyelni mindenképpen?

Tovább olvasom

Térkő burkolat vagy hagyományos beton? Melyiket válasszam? [Pro és kontra]

Házépítés, felújítás vagy kertépítés során megkerülhetetlen a kocsibejáró és a járda kérdése. És mielőtt belefognánk a konkrét tervezésbe, mindenképp el kell döntenünk, hogy hagyományos beton járda vagy térkő burkolat díszíti-e majd az udvart. Ennek eldöntésében szeretnénk segíteni ezzel a cikkel.

Tovább olvasom

Milyen fát ültessek az udvarba?

A kertrendezés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen virágokkal, bokrokkal, fákkal díszítsük azt. A döntés nem egyszerű, hiszen olyan szempontokat is figyelembe kell vennünk, mint a talaj minősége és adottságai, a kert vagy udvar mérete, a terület árnyékoltsága, illetve a ház és az udvar színvilága.

Tovább olvasom

6 dolog, amit a térkövekről tudni kell, mielőtt lecseréli a beton járdát

Manapság egyre népszerűbbek a különböző térkő burkolatok. Sőt, sokan csak azért bontják le a régi beton járdalapokat, hogy szebb, egyedibb térköveket rakhassanak a helyükre. Mielőtt azonban bárki is erre adná a fejét, érdemes néhány kérdést tisztázni.

Tovább olvasom

Miért van szükség térkőszegélyre? (Egyáltalán szükség van-e rá?)

Vevőink, ügyfeleink gyakran kérdezik, tényleg szükséges-e a szegélyezés a térkövezés során. És ha igen, mire kell figyelni közben? Mitől lesz igazán szép és időtálló a kerti út? Ezt a cikket mindenképpen érdemes elolvasni, ha térkövezésben gondolkodik éppen.

Tovább olvasom

Térkőfestés házilag [Ezt érdemes tudni, mielőtt belevág]

Bár a térkő valóban időtálló, strapabíró megoldás, az eltelt évek azért ezen a burkolaton is meglátszanak. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tanácsot, hogy újra ragyogjon a térkő az udvarban.

Tovább olvasom

Kérdései maradtak a térkövekkel kapcsolatban?

Írjon nekünk vagy egyeztessen egy bemutatóról személyesen, ahol megnézheti testközelből az összes termékünket.