background

Miért érdemes térkőből készíteni a kocsibeállót?

Tartós, jó vízelvezetésű, mobil, mégis stabil, környezetbarát és még jól is néz ki. Ha úgy döntesz, térkőből készíted a kocsibeállót, garantáltan nem fogod megbánni. Persze csak akkor, ha nem veszed félvállról a kivitelezést. Mutatjuk, miért érdemes ezeken kívül is a beton vagy éppen az aszfalt helyett ezt a megoldást választanod.

Járdát, ágyásszegélyt, de még kerti bútort is készítenek térkőből. Mi azonban egy klasszikus megoldással foglalkozunk blog bejegyzésünkben: a kocsibeállóval. Miért gondoljuk, hogy beton, az aszfalt vagy éppen murva helyett a térkövet válaszd? Jöjjenek az érveink részletesen. 

Stabil és tartós

A térkő egy erős és az időjárásra jól reagáló anyag. Ellenáll az esőnek, a hónak, nem bántják a komoly, tartós fagyok sem, de a nagyon erős napsütés sem tud vele mit kezdeni. Megbirkózik a nehezebb járművek súlyával is, ha jól rakták le, akkor biztosan nem fog töredezni extrém körülmények között sem. Ezek a tulajdonságok rendkívül hosszú élettartamot biztosít a kocsibeállódnak. 

Jó vízelvezetés

A térkövek sokkal jobban vezetik el a vizet, mint a beton, mivel a közöttük lévő résekben eltűnik a folyadék. Így nem fordulhat elő, hogy megálljon a víz az autó előtt vagy alatt, így amikor kilépsz, nem érkezik pocsolyába a lábad. Ez a tartósságra is kihat: a pangó víz nem tesz jót semmilyen anyagnak, még a legjobb minőségű térkőnek sem. 

Bárhogy variálható

A térkőből készült kocsibeálló könnyen bővíthető, átalakítható vagy éppen javítható, ha erre szükség van. Ez azt jelenti, hogy szabadon alakíthatod ki az igényeidnek, élethelyzetednek, autódnak megfelelő beállót. Akár egyetlen hibás térkövet is kicserélhetsz különösebb szakértelem nélkül, de ehhez nem árt, ha veszel előre néhány darabot pluszban, mert évek múlva már nem biztos, hogy tudod majd pótolni. 

Környezetbarát

A térkő gyártása és telepítése jóval kevesebb károsanyag-kibocsátással jár, mint a betoné vagy az aszfalté. Jóval kevesebb energia kell az előállításához, a lerakásához, de még a szállításához is. A beton jóval nagyobb nyomot hagy a természetben. Természetesen a beton is eltávolítható, de a térkő sokkal egyszerűbben és kevésbé energiaigényesen.  

Jól néz ki

A térkő esztétikus megjelentést biztosít a kocsibeállódnak, többféle szín és minta közül választhatsz. Variálhatod a különböző térköveket a kertedben. Ragaszkodhatsz egyféle színvilághoz, de kipróbálhatsz extrém lehetőségeket is. Valójában csak a fantáziád szab határt annak, hogy mit látnál szívesen a kocsibeállódon.