background

Tabán

2 fajta kivitelben készül, antikolva illetve antikolás nélkül. Az antikolt kivitel szélei az antikolás következtében véletlenszerűen töredezettek, csorbultak. Az antikolás nélküli kivitel oldalél letörés nélküli.
Három különböző méretű kőből áll a Tabán térkő.Nem méretválaszték, külön-külön nem kaphatók, hanem az alábbi méretekből áll. 7.5x15, 15x15, 22.5x15 cm. Nincs  szabályos rakásképe a véletlenszerűsége adja meg az igazi szépségét.

Méretválaszték:
  • Antikolt tabán térkő
  • Antikolás nélküli tabán térkő

Kapható színárnyalatok

dió, cappuchino, barna mix, homok

Méretválaszték

Antikolt tabán térkő, Antikolás nélküli tabán térkő cm

Kategória/kivitel

Térkövek

Fontos, tisztázandó kérdések

A burkolatot oldalirányból mindig fontos megtámasztani. Ha a burkolat más építményhez, ház alapjához, vagy kerítéshez csatlakozik, akkor felesleges a szegélykő. Emellett a burkolat oldalát egy helyszínen készített betonnal is meg lehet támasztani, de ez munkaidő-igényesebb és esztétikailag sem olyan, mint az előregyártott szegélykő.

Igen, de ebben az esetben fennáll a veszélye, hogy a beton- és a térkőburkolat közötti ágyazóanyag a csapadékvíz hatására kimosódik, majd a burkolat meghullámosodik.

A térkő vastagságát a tervezett igénybevételnek megfelelően kell megválasztani. Családi házaknál, ahol csak személygépjármű-forgalom, illetve alkalmankénti tehergépjármű-forgalom várható, elegendő a 6 cm vastagságú térkő is. Rendszeres tehergépjármű-forgalomra minimum 8 cm vastagságú térkő javasolt.Csak gyalogos-forgalomra 4 cm-es térkövet ajánlunk.

Árlista
Megnevezés
Vastagság
Súly
Kg/raklap
Dió Ft/m2
Barna-mix, Cappuchino Ft/m2
Homok, őszi, rutil Ft/m2
Antikolt tabán térkő
5
130
1300
4720
5765
6820
Vásárlás
Antikolás nélküli tabán térkő
5
130
1300
4420
5410
5765
Vásárlás